Svedoci smo da iz godine u godinu Toplana Kruševac propada i da se ceo njen sistem narušava. Neodgovornost nadležnih je dovela do toga da je JKP Gradskoj toplani isključena struja zbog, kako nezvanično saznajemo, duga od više stotina miliona dinara.

Postavljamo pitanja direktoru Draganu Azdejkoviću, ali i nadležnima u Gradskoj upravi, da li će neko odgovarati za toliki dug? Koja je sudbina Toplane i njenih radnika? Zbog čega plate kasne? Zbog čega je poslednju platu isplatio grad Kruševac? S obzirom da je poslednjih godina Toplana postala poligon za zapošljavanje stranačkih funkcionera i ljudi, koliki je tačan broj zaposlenih, a kolika stvarna potreba za radnicima? Da li postoji plan za zimsku grejnu sezonu i kako će ovoliki dugovi  uticati na grejanje građana Kruševca?  Da li će Toplana doživeti sudbinu gradske ustanove Apoteka Kruševac?

Pošto su lošim i neodgovornim poslovanjem doveli ustanovu na ivicu egzistencije a samim tim i doveli u pitanje egzistenciju zaposlenih, pozivamo direktora Dragana Azdejkovića i nadležne u Gradskoj upravi da javnosti daju pravu sliku stanja u Toplani, da izađu sa rešenjima za nagomilane alarmantne probleme ili u suprotnom da podnesu ostavke.

 

Ksenija Bradić Veljović, 
Poverenica PSG Kruševac