Pokret slobodnih građana Kragujevac i  Šumadijska regija smatraju da je krajnje neodgovorno i neshvatljivo ponašanje Vlade Srbije koja još nije odgovorila na ponudu Grada Kragujevca za otvaranje privremene kovid bolnice u našem gradu.

Podsećamo da je lokalna vlast ponudila sportske  dvorane  „ SBB halu Jezero“ i „Gordana Goca Blagojević“ i halu „Šumadija sajma“ kao lako prilagodljive  objekte za smeštaj pacijenata sa lakšim simptomima oboljenja izazvanih  Kovidom 19 i da je početkom aprila lokalna samouprava pokrenula i zvaničnu inicijativu za otvarnje privremene bolnice.

Verujemo da Vladu Srbije ne treba podsećati na veličinu teritorije koju pokriva Klinički centar Kragujevac i na nepostojanje opšte bolnice u Kragujevacu, što su sve ograničavajući faktori koji dodatno nalažu hitno otvaranje privremene kovid bolnice u Kragujevcu, poput sličnih objekata u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i od juče u Kruševcu.

Kragujevčani u ovoj epidemiološkoj situaciji  treba da se leče u svom gradu, a ne u pomenutim gradovima. Šumadijska regija-Pokret slobodnih građana pozivaju Vladu Srbije da odgovori na inicijativu grada Kragujevaca i da se hitno u Kragujevcu otvori privremena kovid bolnica, uz želju da u nju ne uđe ni jedan jedini pacijent. Time bi se i otklonila i svaka sumnja u nastavak  permanentne i ponižavajuće marginalizacije Kragujevca otkako su sve poluge vlasti u rukama SNS-a.