PSG ocenjuje da je izjava premijerke Ane Brnabić da je u Srbiji gotovo potpuno iskorenjeno ekstremno siromaštvo, u najmanju ruku sramna i ponižavajuća, pored toga što je očita neistina. Verujemo da premijerkina stvarnost nije stvarnost u kojoj živi najveći broj građana Srbije, ali da bi, u tom slučaju, barem trebalo da se uzdrži od javnih istupa na ovu temu. Svedoci smo da je jedna od najrazvijenijih evropskih zemalja – Belgija paralisana štrajkovima javnih preduzeća i sindikata, za koje je povod nezadovoljstvo prosečnom mesečnom zaradom od 3.300 evra.

S tim u vezi, smatramo da bi premijerka trebalo da se povede primerom svog sadašnjeg šefa  –  Vučića, koji je 2004. sudelovao u eksperimentu u kome je učestvovalo nekoliko narodnih poslanika, a koji je imao za cilj da dokaže da građani mogu da prežive sa tadašnjom prosečnom platom. Eksperiment je, razume se, doživeo debakl, a naš aktuelni predsednik je sa prosečnom platom uspeo da preživi svega deset dana. Prema svim parametrima današnjeg  ekonomskog standarda, bojimo se da bi premijerkina egzistencija bila ugrožena znatno ranije, ali bi Brnabić barem bila u prilici da na ličnom primeru pokuša da dokaže građanima da zaista nisu siromašni i time zadrži mrvicu političkog i ličnog integriteta.

Živimo u vremenu u kome je uvreda zdravog razuma postala svakodnevica, a obmana osnovni postulat ove vlasti, pa izjava premijerke, kao i najnovija kampanja ~Buducnost Srbije~, koju je otpočeo predsednik Aleksandar Vučić, a koju direktno finansiraju poreski obveznici Republike Srbije, čija je gore pomenuta zarada među najnižima u regionu, ne može da se okarakteriše nikako drugačije nego kao vrhunski cinizam, licemerje i još jedan u nizu, brutalan, pokušaj obmanjivanja javnosti.