Pokret slobodnih građana smatra da je Ivica Dačić, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije, svojim sinoćnim nastupom na RTS dodatno potvrdio da vladajući režim nastavlja da svoju vlast zasniva na manipulacijama i zamenama teza, pokazavši ovakvim stavom nepoštovanje, pre svega, prema građanima Srbije i funkciji koju obavlja.

Iznoseći neistine na račun opozicije još jednom je demonstrirana umišljena nedodirljivost i samodovoljnost stranaka na vlasti, što se sasvim izvesno može očekivati i u budućnosti, ukoliko pregovori o izbornim uslovima ne budu pod medijacijom i čvrstim garancijama Evropske Unije.

Aktuelni režim treba da shvati da vlast koju je uzurpirala nije njihovo prirodno stečeno pravo, da u Srbiji postoji veliki broj građana koji ih ne podržava i čijim političkim zahtevima ne smeju da okreću leđa.

Apelujemo na sve društveno-političke aktere, a pre svega na vladajuću koaliciju, da je krajnji trenutak da se počne sa stvaranjem uslova za fer i slobodne izbore, što će omogućiti izlazak iz političke krize u kojoj se nalazimo, povratak demokratije i obnovu urušenih institucija Republike Srbije.