Najnovije otkriće istraživačkog portal Krik da je Bratislav Gašić “na kazanu” kod lokalnog kruševačkog kriminalca Zorana Jotića Jotke, kome se sudi za ubistvo,  još jednom potvrđuje da svim bezbednosnim strukturama države upravljaju ljudi povezani sa mafijom, a da se državni resursi troše kako bi se njihovi nelegalni poslovi zaštitili.

Nakon afere u Ministarstvu unutrašnjih poslova i otkrivenih veza sa kriminalnom grupom Belivuk, kao i ranijih veza ministra Zlatibora Lončara sa zloglasnim Zemunskim klanom odgovornim za ubistvo premijera Đinđića, ili ogromnog novca čije poreklo Siniša Mali i Aleksandar Vulin ne mogu da objasne, PSG postavlja pitanje: Imati li vi u SNS nekog funkcionera koji nije povezan sa kriminalom?

Građani su već kao normalnost počeli da prihvataju svakodnevne afere u koje je uključen neko iz vrha države, pa ih onda ni ne čudi što dokazi protiv kriminalaca pod zaštitom SNS nestaju, ili ih sudije osuđuju na kazne ispod zakonskog minimuma.

S druge strane, građani su jedina snaga koja je preostala, koja se može suprotstaviti daljem pljačkanju države i osloboditi se kriminalne vlasti naprednjaka.