Saša Janković, predsednik Pokreta slobodnih građana i Dejan Bulatović predsednik Zelene ekološke partije – Zeleni potpisali su danas sporazum o strateškoj saradnji ove dve organizacije.

„Pokret slobodnih građana je kroz svoj Politički manifest i druga dokumenta jasno rekao da će, kada bude bio u prilici da donosi odluke i preuzme odgovornost za upravljanje ovom zemljom, pitanja ekologije, zaštite životne sredine i doborobiti životinja imati svu dužnu pažnju.“ Rekao je Saša Janković prilikom potpisivanja sporazuma.

„Nakon toga uspostavili smo razgovore sa Zelenom ekološkom partijom - Zeleni čiji je to ključni element delovanja, ali su i oni svesni da ni on nije ostvariv u uslovima nedemokratskog društva. Zbog toga smo dogovorili ovu saradnju u kojoj težimo Srbiji koja je građanska, evropska, otvorena, moderna i demokratska ceneći da ćemo zajedno pomoći jedni drugima da ostvarimo te ciljeve.“ dodao je Janković.

O načinu delovanja Saša Janković kaže: „U dogovoru sa predstavnicima Zelene ekološke partije – Zeleni odredili smo da u predsedništvu Pokreta slobodnih građana osnujemo nešto što smo nazvali „Zelena stolica“ Ovo je još jedan u nizu bilateralnih sporazuma koje Pokret slobodnih građana već ima sa organizacijama poput Mađarskog pokreta, Šumadijske regije, Novog pokreta i drugima.“

Dejan Bulatović, predsednik Zelene ekološke partije – Zeleni rekao je: „Mi smo se rukovodili, i takve odluke doneli na svojim organima, da se buduće koalicije mogu sklapati samo sa ideološki bliskim političkim organizacijama. Smatramo da je to ono što je ono što je neophodno Srbiji.“

„Pokret slobodnih građana zastupa onu građansku i modernu Srbiju okrenutu ka budućnosti i mi želimo da budemo deo toga.“ zaključio je Bulatović.