Pokret slobodnih građana zahteva da, ukoliko policija i dalje nije sposobna da se obračuna sa kriminalnim grupama koje se kriju na tribinama stadiona, i napadaju građane na auto-putu, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović podnese ostavku.

Pokret slobodnih građana smatra da je napad huligana na građane na auto-putu kod Obrenovca pokazatelj da bezbednost građana u Srbiji nikad nije bila na nižem nivou. Rat između navijačkih grupa, koje su u svojoj suštini kriminalne, dovodi u opasnost ljude koji nisu ni na koji način umešani, a država ili ne reaguje ili se stavlja na stranu pojedinih grupa.

Podsećamo na izjavu tada premijera Aleksandra Vučića iz 2016. godine da policija nema snage za borbu protiv huligana, kojom ih je dodatno ohrabrio i poručio im da mogu da rade šta god hoće, policija se neće mešati.

Sprega režima na vlasti i navijača je potpuno očigledna, pošto vođe ovih grupa, sa podebljim kriminalnim dosijeima dobijaju ugovore za razne poslove sa državom, i nalaze se u upravnim odborima klubova koji su u vlasništvu države, ili obezbeđuju skupove poput inauguracije predsednika na kojoj su takođe ugrozili bezbednost građana.