Pokret slobodnih građana zahteva od Državne revizorske institucije hitnu reviziju poslovanja svih firmi povezanih sa izgradnjom Beograda na vodi, kako bi se utvrdilo da li je gubitak nastao 2020. godine u iznosu od 18 miliona evra planiran, ili je Srbija dobila novog gubitaša čije će poslovanje pokrivati iz budžeta.

Očigledno je da ovaj projekat ni izbliza ne donosi Srbiji ono što je vladajuća SNS obećavala 2015. godine kada je gradnja započeta, a to su više hiljada novih radnih mesta i ukupan profit veći od 3 milijarde evra. Umesto toga imamo ogromna ulaganja u infrastrukturu, kolaps u saobraćaju u tom delu grada i sada na kraju i poslovanje u minusu. Ne zaboravljamo ni bespravno rušenje objekata u Hercegovačkoj ulici 2016. godine, za koje do danas nije utvrđeno ko je naredio i sproveo.

Pokret slobodnih građana smatra da je ovo manir vlasti SNS koja u svakom poslu kog se dohvati obećava milione zarade, a u stvari na kraju građani plaćaju njihove malverzacije i gubitke. Podsećamo samo na najveće gubitke sa Železarom u Smederevu i čudesnim rukovodstvom Petra Kamaraša koje nas je koštalo više nego što i sama Železara vredi, Air Serbia kojoj svake godine uplaćujemo desetine miliona evra i Aerodromom Nikola Tesla čije gubitke pokrivamo i zbog koga je morao biti uništen Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu.