Pavle Grbović, Sergej Trifunović i Vladimir Pajić ispred Pokreta slobodnih građana pozivaju sve muškarce da se priključe borbi protiv nasilja nad ženama i ofarbaju svoj obraz crvenom linijom. 

Pokret slobodnih građana odlučio se povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama da na ovaj način ukaže na sve ubijene i zlostavljane žene u Srbiji, a po ugledu na  fudbalere iz italijanske Serije A koji već nekoliko godina imaju istu akciju. Pozivamo sve javne ličnosti, a naročito muškarce da se priključe akciji i na ovaj način stanu na stranu onih koje su svakodnevno zlostavljane. Takođe pozivamo sportiste fudbalskih i košarkaških klubova da urade isto što i njihove italijanske kolege na međunarodnim i prvenstvenim utakmicama koje igraju ove nedelje. 

Nasilje nad ženama i devojčicama predstavlja najčešći oblik kršenja ljudskih prava. Podaci pokazuju da su jedna od tri žene u svetu prebijene, prisiljene na seksualni odnos ili su doživele neki vid zlostavljanja, a nasilnik je najčešće muškarac iz bliskog okruženja. U vreme pandemije Korone i čestih višednevnih zatvaranja povećan je broj žena koje traže pomoć od stručnih službi, dok se tačan broj napada za 2020. godinu još uvek ne zna,

Pokret slobodnih građana ukazuje da je neophodno da:
podignemo nivo edukacije kako bi žene i devojčice što ranije prepoznale nasilje;
ohrabrujemo žene da izađu iz odnosa sa nasilnicima;
se uspostavi državno telo koje će se baviti praćenjem nasilja i brojem ubistava žena.
Ove mere trebalo bi da doprinesu smanjenju broja žena koje trpe nasilje i ubistava žena.