Pokret slobodnih građana učestvovaće u Međustranačkom dijalogu uz posredovanje Evropskog parlamenta koji će se održati 9. i 10. oktobra u Beogradu. Na ovaj način nastavljamo borbu za fer i demokratske izborne uslove na koju smo se obavezali potpisivanjem Sporazuma sa narodom.

Zahvalni smo na pozivu koji je došao nakon otvorenog pisma predsednika Pokreta Sergeja Trifunovića predsedniku Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvidu Mekalisteru. Pozdravljamo spremnost Evropskog parlamenta da posreduje u pregovorima vlasti i opozicije i prihvatamo poziv jer je dijalog jedini demokratski način da dođemo do suštinskih promena.

Kao i do sada ovom dijalogu ćemo pristupiti odgovorno, podržaćemo preporuke koje su stručni tim i  organizacije već predstavile tokom dijaloga na FPN, ali ćemo insistirati ne na njihovom formalnom usvajanju već na njihovoj momentalnoj primeni i garanciji Evropskog parlamenta za njihovo konstantno primenjivanje.

Građani moraju da osete napredak što pre, da vide opoziciju na Javnom servisu, da su institucije poput REM počele da rade svoj posao i da ne budu više izloženi ucenama i pretnjama. U protivnom će naša odluka o bojkotu izbora u Lučanima i Medveđi biti produžena i na predstojeće parlamentarne izbore.

PSG će u ovom dijalogu u Narodnoj skupštini predstavljati članovi Predsedništva Petar Miletić i Pavle Grbović i međunarodni sekretar Natan Albahari.