Pokret slobodnih građana bojkotovaće nedemokratske izbore i nasilničku izbornu kampanju u opštinama Pećinci, Mionica, Negotin, Preševo i Kostolac zakazanim za 24. decembar.

Pokret neće davati legitimitet procesu u kome nema ništa demokratsko i koji se ne može dobro završiti, već će aktivnim bojkotom građane pozivati da na izbore ne izađu i na sve zakonom dopuštene načine dokumentovati nezakonitosti na izborima, koje će pre ili kasnije biti sankcionisane.

U navedenim mestima vladajuća koalicija ima apsolutnu većinu i raspisala je izbore ne zbog provere volje birača, već da bi nasiljem dokazivala “moć” i veštački kreirala utisak o svojoj snazi pred izbore u Beogadu, jer je svesna da i uz sve manipulacije i hajke realno može da izgubi.

U pet mesta gde su raspisani izbori, ali i u drugim delovima Srbije, u toku je zastrašivanje građana pretnjama i fizičkim nasiljem koje Ministarstvo unutrašnjih poslova gura pod tepih pod upravom visokih funkcionera SNS – ministra i državnih sekretara.

Odsustvo reakcija državnih organa na evidentne slučajeve nasilja, pokušaja  potkupljivanja i zastrašivanja građana u ovih pet opština još jedan su dokaz  puzajuće diktature u zemlji protiv koje se PSG bori, a ne učestvuje u njoj.

 


Izvori:

  • Ilustracija: Corax