Nakon godinu dana radova, saobraćajnog haosa, maltretiranja beograđana, gradska vlast nas je častila tankim, grbavim pločicama. Nisu izdržale ni nedelju dana. Nema drugog, do da se iza svega krije klasična korupcija.

Beogradsko povereništvo Pokreta slobodnih građana poziva lažnog gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića da podnese ostavku na svoju funkciju jer ne radi posao za koji je izabran. Takođe, pozivamo istinskog gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da podnese ostavku na svoju funkciju zbog katastrofe u funkcionisanju grada koju je izazvao.

“Rekonstruisani “ Trg Republike, predstavlja paradigmu načina rada štetočinske vlasti. Samo nekoliko dana nakon svečanog otvaranja trga, pojavila su se ozbiljna oštećenja a zamenik gradonačelnika Goran Vesić nalaže zamenu svih kocki na kolovozu oko trga, tobože o trošku izvođača, iako je jasno da će grad morati da plati troškove dodatnih radova.

Beograd je jedna od najmanje transparentnih prestonica Evrope prema istraživanju “Transparency Internacional” koje je nedavno sprovedeno na uzorku od 26 glavnih gradova.

Dostupnost informacija o procesu odlučivanja, o trošenju novca, javnim nabavkama, za gradsku vlast ne predstavljaju teme od javnog značaja. Jasno je i zbog čega, jer u suprotnom ne bi bilo  prostora za provizije, dogovore “u četiri oka“ i finasiranje političke infrastrukture vladajućih stranaka koje na kraju dovedu do ponovljenih radova i novih troškova na Trgu koji je već, prema proceni, i preko dvadeset puta preplaćen.

 

Povereništvo PSG Beograd