Pokret slobodnih građana danas je pokrenuo akciju “Priznajem!” kojom poziva građane na solidarnost sa studentima koje režim izvodi pred sud jer su, nakon predsedničkih izbora, učestvovali u protestima “Protiv diktature”.

Tekst „Priznanja“ biće tokom ove i naredne nedelje potpisivan širom Srbije, a „priznanja“ će zatim biti uručena Ministarstvu unutrašnjih poslova, koje je podnelo prijave protiv studenata.

Na konferenciji za novinare tim povodom medijima su se u Pokretu obratili Tijana Hegić i Vladimir Perić, koji će u sredu, 22. novembra u 10.30 časova biti saslušani u Prekršajnom sudu u Beogradu, u ulici Ustanička br. 14. Pokret poziva sve slobodne građane da im okupljanjem ispred suda pruže podršku. Akciji se pridružilo i dvoje studenata, Pavle i Gavrilo, odnosno njihove porodice, protiv kojih su suđenja već počela.

Vladimir Perić, doktorand na FPN poručio je da neće plaćati eventualnu kaznu, već će otići u zatvor jer neće da puni državni budžet koji se koristi za progon ljudi koji slobodno misle. “Javno poručujem da ću otići u zatvor, ako za tim bude bilo potrebe, ali neću plaćati kazne, kada smatram da nemam za šta da odgovaram”, istakao je Perić.

Studentkinja Tijana Perić rekla je da nije organizator protesta, ali da se nijednog trenutka nije pokajala što je u njima učestvovala i da bi to ponovo učinila.

Prisutnima su se obratili i predsednik PSG Saša Janković, prof. Rade Veljanovski i Ana Janković Jovanović.

Predsednik Pokreta Saša Janković prvi je potpisao „priznanje“.

 

Preuzmi, odštampaj, potpiši i pošalji Pokretu na adresu Ilije Garašanina 22, Beograd.