Predrag Jovović, poverenik PSG za Niš ocenio je u Slobodnoj zoni da je posle nekoliko incidenata u proteklih par nedelja Niš daleko od bezbednog i slobodnog grada. 

"Niškim kejom vladaju mladi neonacisti. Mogu vas izbosti nasred ulice ako im se ne sviđa majica koju nosite, spaljeni automobili su svakodnevica, još uvek eksplodiraju kasetne bombe, a o bezbednosti građana Niša ne vode računa oni koji su za to odgovorni." rekao je Jovović.

On dodaje da oni koji su formalno na vlasti svoj položaj koriste da isisaju što više novca iz gradskog budžeta, dok su niške ulice svakim danom sve opasnije za život.

"Pokret slobodnih građana je organizacija koja je otvorena za sve slobodne ljude i sve je više Nišlija koji nam se pridružuju u Slobodnoj zoni, mestu gde slobodno, otvoreno i glasno možemo da kažemo ono što vidimo svojim očima." kaže Predrag Jovović.

Peta Niška zona slobode održana je ispred TC Kalča 29. juna, a u njoj su predstavnici opozicionih stranaka koje su potpisale Sporazum sa narodom razgovarali sa građanima Niša o svim problemima u njihovom gradu.