Da će izbori uskoro, jasno je posle akcije zastrašivanja građana policijom, za koju je rečeno da će se nastaviti i pojačati. Svakog dana sve je manje ljudi koje Napredna stranka drži u zabludi ili strahu pa je prirodno da im se žuri i da će pogaziti zakonom utvrđenu dužinu mandata gradske vlasti. Ali i nama se žuri jer ovo nisu obični izbori, već odluka da li ćemo iz prikrivene pasti u otvorenu diktaturu, ili ćemo osloboditi Beograd, a zatim i Srbiju i normalno živeti.

 

Kako će se ići na izbore stvar je izborne tehnike. Ključno je da ni jedan glas ne bude izgubljen, da se spreči masovna izborna krađa i da na vlast dođu kvalitetni ljudi, da ne bude „džaba smo krečili“. Predstavnici slobodne demokratske opozicije su u stalnom kontaktu na svim nivoima i sve odluke biće donete na vreme. Građanima poručujemo: MOGUĆE JE. Imaju za koga da glasaju, a mi se obavezujemo da ćemo obezbediti normalan život za sve, bez straha, laži i nasilja.

 

Objavili smo jedanaest principa za saradnju slobodne demokratske opozicije koji su temelj uspešne saradnje pre, ali i posle pobede. Ostaje da obezbedimo kakav-takav pristup medijima, jer ovim tempom uništavanja svega, kada Vučić kao najavljeni nosilac liste za Beograd izgubi, to neće imati ko da objavi.

 

Što se tiče finansiranja izborne kampanje, ne brinite: nemamo „tetku u Kanadi“, ali osvrnite se oko sebe, pogledajte u svoj frižider i džep i čujte uvrede zdravog razuma o „istorijskim uspesima“ – naša kampanja teče svakog dana, to je stvarnost ponižavajućeg života u Srbiji kojoj kao alternativu nudimo pristojan život dostojan čoveka.