Pokušaj sprečavanja održavanja Festivala "Mirdita, dobar dan" od strane omiljenih opozicionih partnera SNS-a, Srpske radikalne stranke i Zavetnika, predstavlja grubo kršenje ljudskih prava, nepoštovanje institucija ali i još jedan primer namernog pogoršavanja odnosa u regionu kako bi se uspostavila i učvrstila atmosfera konflikta u kojoj vladajuća stranka jedino zna da funkcioniše.

Poražavajuće za Srbiju i srpsko društvo je da se filmski festivali održavaju uz prisusto policije zbog pretnji militantnih grupa koji od jednog kulturnog događaja pokušavaju da naprave nacionalni problem koji se može rešiti isključivo nasiljem. Sramotno je da jedna država omogućava ovakva  kršenja ljudskih prava koja se sve češće dešavaju i to od strane istih aktera. Ovakvim potezima celokupna vladajuća struktura pokazuje svoje pravo lice, svoju apsolutnu slabost i nemoć, ali i nedostatak iskrene želje da život u Srbiji učini boljim i sigurnijim. Pokret slobodnih građana takođe smatra neprihvatljivim zahtev za zabranu Inicijative mladih za ljudska prava koji su juče uputili predstavnici Demokratske stranke Srbije i pokreta Dveri.

PSG garantuje da će po preuzimanju odgovornosti za upravljanje državom uspostaviti kulturu tolerancije i uslova koji omogućavaju suživot,da će izgraditi državu koja podstiče a ne sputava umetnost, policiju koja brani građane a ne blokira saobraćaj zbog besmislenih parada, državu tolerancije  a ne neprekidnog konflikta  i mržnje, a  organizacije i pojedinci koji se koriste pretnjama i nasiljem biće procesuirani i izopšteni iz političkog života.