Pokret slobodnih građana od predsednice Vlade Ane Brnabić i Narodne skupštine traži smenu Aleksandra Vulina, a posle najnovijeg povređivanja dvojice radnika u fabrici "Milan Blagojević" u Lučanima, gde se pre samo 20 dana dogodila nesreća koja je odnela živote dva radnika.

 

Smrt dvojice radnika i još dvojica povređenih u fabrici "Milan Blagojević" u Lučanima, u razmaku od samo 20 dana, na najtragičniji način govore o sistemskom odnosu prema radnicima u namenskoj industriji sektora odbrane, koji duže od pola decenije vode kadrovi koalicije Srpske napredne stranke – od Aleksandra Vučića do Aleksandra Vulina. Smena je potrebna da u budućnosti ne bi bilo još više žrtava.

 

Podsećamo da je posle tragične nesreće pre samo 20 dana, ministar Aleksandar Vulin posetio fabriku u Lučanima i uverio se, kako je saopšteno, "kako se na pravi način vodi računa o bezbednosti zaposlenih". S obzirom na to kako je prethodno kao ministar štitio prava Srba na Kosovu i Metohiji, pa potom prava radnika u celoj Srbiji, njegov odnos prema životima i bezbednosti zaposlenih u namenskoj industriji najbolje osvetljava budućnost njegovog mandata kao ministra vojnog i budućnost Srbije pod režimom Srpske napredne stranke.

 

Pokret slobodnih građana zalaže se za poboljšanje uslova rada svih radnika, beskompromisno poštovanje i jačanje njihovih Ustavom i zakonom zagarantovanih prava, a ne "uzdržavanje" od njih uz pritisak, umesto zaštitu Vlade.