Teror vlasti nad političkim neistomišljenicima i protivnicima i maltretiranje njihove maloletne dece prevazilaze okvire političke borbe zbog čega vlast mora momentalno da prestane sa takvom praksom. Sinoćnim činom su prevaziđene sve norme, kodeksi i crvene linije čime vlast dovodi atmosferu u Srbiji na ivicu građanskog rata.

Naročito licemernim smatramo pokušaj nedostojnog predsednika Aleksandra Vučića da odgovornost za organizovanje huliganskih performansa prebaci na navodno udruženje mladih, a da podržava ovakve incidente govori i njegovo glasno ćutanje kao i besramna izjava njegove savetnice za medije koja emotivnu reakciju Dragana Đilasa naziva „ jeftinim političkim performansom“.

Jasno je da ovaj čin predstavlja demonstraciju sile nad decom Dragana Đilasa i da predstavlja očajnički potez ljudi koji ne biraju sredstva kako bi došli do cilja, ali je nedopustivo  da želja za apsolutnom vlašću bude jača od ljudskosti. Pozivamo sve političare vladajućih stranaka da svoja politička nadmetanja sa krovova zgrada u kojim žive političari opozicije sa svojim porodicama prebace u televizijski studio. Izgleda da je mnogo više hrabrosti potrebno za suočavanje pred televizijskim kamerama nego za bakljadu.

Predstavnici Pokreta slobodnih građana će večeras u 19:45 biti ispred zgrade na uglu Braničevske i ulice Stojana Protića kako bismo pružili otpor nasilju koje sprovodi vlast. Pozivamo sve građane koji se večeras okupe da mirno i dostojanstveno iskažu svoj protest i da pokažemo da nasilje i fašističke metode nisu dobrodošle u Srbiju.

Postoje stvare koje nisu dozvoljene ni u političkom nadmetanju - Porodica i deca ne smeju da se diraju, nikada i nikome!