Gradski odbor Pokreta slobodnih građana - Novi Sad izražava apsolutnu podršku apelu koji su pojedine nevladine organizacije uputile u otvorenom pismu 13. aprila čelnicima grada i odgovornima za sprovođenje projekta Novog Sada kao Evropske prestonice kulture. Gradski odbor PSG-a zahteva bezuslovno otvaranje prostorija mesnih zajednica za građane i njihova udruženja u našem gradu, umesto da služe uglavnom političkim partijama na vlasti, kao što je praksa od letošnjih izbora za Savete Mesnih zajednica.

Iz iskustva možemo da potvrdimo da smo polovinom februara uputili na adrese 24. Mesne zajednice grada Novog Sada zahtev za održavanje tribine „Protiv diskriminacije građana kolektivnog stanovanja“ koju smo organizovali u saradnji sa Udruženjem za zaštitu potrošača – Novi Sad. Jedino nam je odgovorila Mesna zajednica „Dunav“, Beogradski kej 19a, u kojoj smo 28. marta održali veoma posećenu tribinu. Na tribini se govorilo, uz učešće kompetentnih stručnjaka, o monopolskom ponašanju Javno komunalnih preduzeća i bahatom pljačkanju građana kroz mesečne račune koje plaćaju svi građani u zgradama sa daljinskim grejanjem.

Od zaposlenih osoba iz nekoliko MZ, čija imena ne navodimo da ne bi imali neprijatnosti, saznali smo da su neki predsednici Saveta MZ naš zahtev pocepali ili stavili na stranu, iako je uredno primljen i zaveden i nisu ga stavili na dnevni red Saveta MZ, što su po pravilu dužni da urade.

Ovakav način ponašanja je samo još jedan dokaz dokle zadire diktatura aktuelne vlasti i njihovih trabanata.

Pokret slobodnih građana
Gradski odbor Novi Sad