„Građani Vojvodine i Novog Sada su već dugo žrtve političkog sukoba pokrajinskog premijera Mirovića i gradonačelnika Vučevića. Prvobitna ideja bila je da se u Novom Sadu raspišu vanredni izbori kako bi se izabrao novi gradonačelnik, dok je dosadašnjem gradonačelniku Vučićeviću obećano mesto premijera u budućoj Vladi.“ rekao je Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana.

Pavle Grbović kaže: „Nakon fijaska na referendumu kada je Novi Sad rekao ne, od takve zamisli se odustalo jer je Vučević shvatio da od obećanja neće biti ništa dok se vlast našla u opravdanom strahu da bi sledeći gradonačelnik bio iz redova sadašnje opozicije. Jedan od ključnih razloga referendumskog fijaska jeste puštanje niz vodu dvojice glavnih sakupljača 'kapilarnih glasova", izvesnog Goranca na kog je pucano pre nekoliko meseci i taj slučaj i dalje nije rasvetljen, kao i Marka Bosanca Bosketa koji je učestvovao u kamenovanju građana tokom decembarskih protesta. Ovaj finansijski izuzetno moćan dvojac je ranije bio zadužen za obezbeđivanje 30.000 glasova kroz kupovine i ucene, a rezultati referenduma su pokazali da bez takvih poteza SNS nema većinu u Novom Sadu.“

„Novi Sad je pretrpeo verovatno najveću štetu od kako je SNS preuzeo vlast u Srbiji. Zbog toga je izuzetno važno da Novosađani u što većem broju izađu na predstojeće izbore kako ni Novi Sad ni Vojvodina ali ni Srbija ne bi bili plen raznih Bosketa, Goranaca ili novonajavljenih akvizicija poput izvesnog Gagca.“ zaključio je Pavle Grbović.