Izjava Pavla Grbovića, predsednika Pokreta slobodnih građana, za dnevni list Danas, objavljena u tekstu "Pandemija ne sprečava Vučića da vodi kampanju".

 

Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana, poručuje da je vreme pandemije bilo velika šansa za Vučića da svoju popularnost iskoristi za plemenitu svrhu, ali da je očigledno da on nema takve ambicije.

Prema njegovim rečima, umesto da kao predsednik svojim ponašanjem da primer svim građanima kako treba da se ponašaju u vreme krize, on se junači tako što jedini ne nosi masku, otvara tržne centre, a onda viče na građane i plaši ih da će nam groblja biti mala.

“Naravno da je i to junačenje čista gluma, o čemu govori i njegovo priznanje da se testirao 34 puta. Srbiji je potrebna odgovorna vlast koja vodi računa o javnom zdravlju, a ne o slici sopstvene nedodirljivosti. Vlast kojoj je prioritet da ljudi budu zdravi i koja ne duguje niti se plaši kvazi biznismena čiji noćni klubovi ne poštuju nijednu od propisanih mera, dok se nadležni organi umesto sa njima obračunavaju sa građanima koji uslikaju ministre bez maske”  ističe Grbović.