Pavle Grbović izabran je za predsednika Pokreta slobodnih građana na IV redovnoj Skupštini održanoj 27. septembra u Kombank dvorani.

Grbović je tokom obraćanja rekao: „Suština ovog režima nije njegovo smehotresno naličje u vidu Marka Đurića ili Ane Brnabić, već kriminal koji u svojim rukama ima sve poluge moći i kojih se dobrovoljno nikada odreći. Mi se protiv takvog protivnika borimo. Danas ne glasate za mene već da radite sa mnom.

Za šest članova Predsedništva Pokreta slobodnih građana izabrani su Aleksandar Ilić, Aleksandar Petrović, Aleksandar Radoičić, Natan Albahari, Petar Đorđević i Sergej Trifunović.

Za predsednika Beogradskog odbora izabran je Vladimir Pajić, a za predsednicu Vojvođanskog odbora Anna Oreg. Za regionalne predstavnike izabrani su: Vuk Đorđević za Centralnu Srbiju, Radomir Đunić za Zapadnu Srbiju i Predrag Jovović za Južnu Srbiju. Prema statutu Pokreta slobodnih građana oni su po funkciji članovi Predsedništva.

Na Skupštini se glasalo i za stalne članove Glavnog odbora, a izabrani su: Aleksandar Borić, Aleksandar Zekić, Ana Petrović, Biljana Purešević, Bojan Stojanović, Branislav Klašnikov, Davor Stefanović, Dragan Tasić, Željko Belobradić, Ljiljana Perić, Mila Prljinčević Stanković, Nataša Perović, Neda Vrebac, Nemanja Jovanović i Nemanja Simić.

U Statutarnu komisiju izabrani su: Aleksandar Petrović, Vuk Đorđević, Danka Gurdeljević, Žaklina Radojković, Živojin Ivković, Radomir Đunić i Slobodan Arsić.

Delegati su usvojili i izmene Statuta kojima je definisano telo Mladi Pokreta slobodnih građana i određeno da će izabrani predsednik Mladih biti i član Predsedništva po funkciji. Usvojeni su i Poslovnik o radu Skupštine, Izveštaj predsednika i Finansijski izveštaj.