Novi Sad je već duži niz godina grad u kom bezbednosne službe ne samo da nemaju kontrolu već su njihovi članovi neretko direktno povezani sa pripadnicima kriminalnih grupa zbog čega je Novi Sad jedan od najnebezbednijih gradova u Srbiji.

Bezbednosno informativna agencija je dužna da obavesti javnost šta je utvrđeno prilikom sprovođenja interne kontrole radi utvrđivanja da li postoji veza između šefa odeljenja BIA u Novom Sadu Nikole Vasiljevića i Gorana Kovačevića Goranca.

Da li je tačno da su Gorančeve firme u saradnji sa firmama koje su registrovane na bliske članove porodice Nikole Vasiljevića u tesnoj poslovnoj vezi i da zajednički dobijaju tendere, poput onog koji se tiče izvođenja radova na Kulturnom centru u Ravnom selu? Da li su tačne informacije da njihova poslovna veza prevazilazi okvire Vojvodine i da svoj posao pokušavaju da prošire i u južnoj Srbiji?

 Objavljivanje izveštaja interne kontrole bi dalo odgovor na najvažnije pitanje u Novom Sadu, a to je ko upravlja tim gradom i ko odlučuje šta će se u njemu raditi - gradonačelnik Vučević ili pak ljudi poput Goranca ili bivšeg načelnika policije Slobodana Malešića?