Siledžijsko i mafijaško ponašanje dr Bogdana Labana, gradonačelnika Subotice, je najtačnija slika vlasti u Srbiji - rekao je Saša Janković, predsednik Pokreta slobodnih građana na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare sa Građanskim pokretom u Subotici.

 

Izvinjenje i ostavka nisu dovoljni. Moramo da damo otkaz kompletnoj vlasti u Srbiji - naglasiio je Janković. – Snimak na kome Laban teroriše asistenta na Građevinskom fakultetu, svakom pristojnom čoveku je težak i za slušanje, ali to je postao život u Srbiji. Da građani nisu u strahu, sada bi ispred gradske kuće u Subotici bio protest. Ali treba da znaju, koliko god strahovali, povlačili se i ćutali, neće biti dosta, ovo nasilje samo će da raste.

 

"Laban je prava slika vlasti u Subotici i vlasti u Srbiji, ali nije prava slika građana Subotice i Srbije. Čovek koji je pretučen je član SNS-a. Kako li se onda ponašaju prema opoziciji, ako se tako ponašaju prema svojim članovima? Mi više nemamo politiku, mi imamo nasilje, a građani treba da kažu 'ne' vlastima koje svoju vladavinu zasnivaju na nasilju", rekao je Janković na konferenciji za novinare u Subotici.

 

Janković je kao poseban problem istakao da je jedna grupa ljudi, radi svog ličnog bogaćenja, otela institucije u Srbiji. Čovek koji je doživeo brutalno nasilje i otišao u policiju da ga prijavi, tamo je zadržan iako protiv njega niko nije podneo bilo kakvu prijavu. To nije država, to je mafija.

 

Jeno Maglai, šef odborničke grupe Pokreta za građansku Suboticu u Skupštini grada, zatražio je ostavku gradonačelnika, jer je neprimerenim ponašanjem osramotio sve građane Subotice:

- Ukoliko Laban ne podnese ostavku naša odbornička grupa će na prvoj narednoj sednici zahtevati njegovu hitnu smenu i očekujemo da će naš predlog podržati i ostale opozicione stranke – istakao je Maglai.

 

Pokret slobodnih građana od samog osnivanja ukazuje da se Vučićeva vlast zasniva isključivo na lažima I nasilju, a najnoviji slučaj gradonačelnika koji preti čupanjem grkljana to samo potvrđuje.