Omladina Pokreta slobodnih građana odgovorila je danas na pismo koje je poslala omladina Evropske narodne partije u kojima su izneli ocene o stanju demokratije u Srbiji i osudila dešavanja na protestima 1 od 5 miliona.

Omladina Pokreta slobodnih građana je u ovom pismu ukazala na svakodnevna kršenja zakona i zarobljene medije u Srbiji od strane vlasti, što se može videti u izveštajima Evropske komisije, a svojevrsnu potvrdu je dobilo i uključivanjem evroparlamentaraca u dijalog između vlasti i opozicije o izbornim uslovima. Prihvatanjem svih primedbi opozicije i sama vlast je priznala da je stanje demokratije u Srbiji na niskom nivou, a izborna prava građana ugrožena.

U pismu se navodi i da smo svesni da je Omladina SNS njihova članica, ali da bi umesto podrške za nedemokratsko ponašanje, trebalo da utiču na njih da se ne igraju sa reputacijom koju imaju Omladina Evropske narodne partije, Evropska narodna partija i sve njene članice.

Omladina PSG pozvala je Omladinu EPP da bude njihov gost u Srbiji kako bi se upoznali sa stanjem demokratije u Srbiji, i da kroz dijalog ostvarimo bolju budućnost za mlade u Srbiji i Evropi.