Omladina Pokreta slobodnih građana zahteva od nadležnih institucija da ispitaju navodni plagijat doktorske disertacije direktorke Javnog preduzeća "Službeni glasnik" Jelene Trivan, koja je, prema tvrdnjama novinara Nemanje Rujevića u tekstu objavljenom u poslednjem broju nedeljnika „Vreme“, plagirala najmanje 15 procenata svog doktorata. Ovu sada već spornu doktorsku disertaciju pod nazivom „Biblioteke i multikulturalnost“, direktorka  "Službenog glasnika" odbranila je 2013. godine na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Svedoci smo sve većeg broja sumnjivih diploma i doktorata. U ovom trenutku mi ne znamo da li ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poseduje fakultetsku diplomu osnovnih studija, doktorat Siniše Malog je proglašen plagijatom, dok postoje sumnje da je i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković plagirala svoj doktorat. Ova vlast je legitimizovala kupovinu diploma i doktorata i tome se mora stati na put. To je jedan od razloga zašto svake godine veliki broj mladih napušta našu zemlju.

Moraju se ispitati i adekvatno kazniti svi učesnici u začaranom krugu štampanja kvazi diploma i plagiranih doktorata, od autora, do mentora, pa sve do same komisije koja je potvrdila autentičnost. Univerzitet u Beogradu mora povratiti svoj nekadašnji ugled i ispitati sve doktorate i diplome koje su sporne, ma čije one bile.