„Nasilje je poslednje utočište ljudi bez rezultata“... makar se radilo i „samo“ o verbalnom nasilju.

            Odgovor na naše saopštenje, objavljeno samo u par lokalnih portala (kojima smo veoma zahvalni), vranjski „naprednjaci“ su objavili putem svih režimskih medija, licemerno optužujući Slobodne građane Vranja za želju za promocijom (sic!). Na niz uvreda na račun lokalnih članova PSG, pa i na samog Predsednika pokreta, inače proslavljenog glumca i humaniste, nećemo odgovarati. O članovima SNS, pa i samom Predsedniku, govoriće istražni organi, i to već dan nakon pada diktature, a o vranjskim „naprednjacima“ već dovoljno govore zapaljeni automobili i stotine, na tu okolnost, saslušavanih članova najveće političke stranke u gradu.

            No, odgovor SNS sadrži i elemente koje bi trebalo da sadrži odgovor vladajuće stranke, tačnije, pobrojani su najznačajniji „uspesi“ lokalne vlasti u protekle tri godine, i njima ćemo se, pojedinačno, pozabaviti.

            1. Hirurški blok – Bivša lokalna vlast je, u jeku kampanje „naprednjaka“ protiv EU i tadašnjeg Šefa misije EU u Srbiji Nj. E. Majkla Devenporta, ogromnim naporima uspela da izdejstvuje najveću pojedinačnu donaciju EU PROGRES programa u Srbiji od 2,8 miliona evra, te donaciju koju Ministarstvo zdravlja nije moglo da izbegne, u iznosu od 1,6 miliona evra (za opremu). Aktuelna gradska vlast imala je u zadatak samo da potroši obezbeđen novac, što je i učinila, uz nekoliko poništenih tendera i ogromno zakašnjenje.

            2. Gradski stadion – Bivša lokalna vlast je uspela da potpiše Ugovor sa EU i gradom Montana u Bugarskoj, te obezbedi cca 360.000 evra za rekonstrukciju Gradskog stadiona, dok je aktuelna gradska vlast, ponovo, imala „težak“ zadatak da obezbeđen novac potroši, učinivši to nakon, ponovo, nekoliko poništenih tendera, pokušaja koruptivnih radnji s nekim bivšim sportistima, uz ogromno kašnjenje (koje je pretilo da ugrozi ceo projekat!) i sumnjivim kvalitetom izvedenih radova.

            3. Balon sala – takođe projekat pokrenut, i u najvećoj meri završen od strane prethodne vlasti. Doprinos aktuelne vlasti jeste zatvoreni bazen, koji ste „napredno“ uspeli da završite, doduše, iz drugog pokušaja.

            O desetinama ulica o kojima u vašem odgovoru pišete, neka prosude naši sugrađani. Stav PSG je ono što brojevi pokazuju: u prethodne tri godine grad Vranje, po prvi put u novijoj istoriji, nije imao komunalni program.

            Jedino istinito u vašem saopštenju jeste činjenica da su pojedini članovi PSG Vranje imali tu čast i zadovoljstvo, a neskromno ćemo dodati i sposobnost, da naš grad predstavljaju u Briselu (o trošku Olof Palme International Center), u Veneciji i Napulju (o trošku USAID), i dva puta u Sankt Petersburgu (o trošku Sanktpetersburške upravne regije). S vaše strane spočitana „statičnost“ pomenutih članova PSG Vranje u bivšoj lokalnoj vlasti, mogla bi, samokritični smo, da se odnosi na naše neučestvovanje u žiriju „Samsijade“, za šta, priznajemo, nismo posedovali relevantnu stručnost i sposobnost.

Povereništvo Pokret slobodnih građana Vranje