PSG je organizacija nastala na ideji okupljanja oko evro-integracija Srbije, regionalne politike mira i građanskih sloboda, te zaštite ljudskih prava na principu ustavnosti, pravne države i vladavine zakona. Kao pokret sazdan da okuplja, PSG nema ni instrumente ni ideju da deli demokratsku javnost Srbije.

Istina je takođe da PSG nikada neće napustiti svoju agendu emancipacijskih, evropskih i prozapadnih vrednosti oko kojih okuplja građane. Čak ni kada opoziciju u Srbiji čine i političke partije desničarskih, nacionalističkih, čak antievropskih ideologija i mutne prakse zasnovane na mitovima i širenju lažnih vesti i poluinformacija. Što se tiče opozicionog karaktera PSG, nikada se do sada nismo busali u grudi da smo jedina prava ili najispravnija opozicija. Niti je PSG, niti bilo ko od članova i funkcionera ikada sarađivao niti će ikada sarađivati sa Aleksandrom Vučićem, bilo u Vladi bilo na drugim projektima, pa samim tim ne osećamo potrebu da se svakodnevno iznova dokazujemo kao pravoverna opozicija.

Upravo zbog negovanja  vrednosti oko kojih smo se okupili,  ocenili smo , kao i većina opozicionih partija, da u Srbiji trenutno ne postoje uslovi za slobodne i demokratske izbore.

Baš zato smo i pozvali EU i zapadne saveznike da izvrše pritisak na režim u cilju vraćanja Srbije sopstvenom Ustavu i zakonskom okviru izbornih prava građana.

Iz istih razloga ni okrugli sto, čije odrzavanje podrzava i međunarodna zajednica, nećemo napuštati sve dok i režim ne izjavi da civilno društvo i evropski kontekst ne vidi i ne priznaje kao korektiv.

Ono što jeste za žaljenje je to što je voljom jednog čoveka promenjena  politika pokreta Dosta je bilo koji je predstavljao jasnu proevropsku alternativu koja okuplja nova lica u politici i kao takva je predstavljala prirodnog saveznika Pokreta slobodnih građana. Nažalost, pomenuta promena je tu saradnju učinila nemogućom.