Na današnji dan pre tri godine desio se pad vojnog helikoptera koji je rezultovao smrću sedmoro osoba, među kojima je bila i jedna beba. Tom prilikom, oružje su pred naletom pohlepe, besčašća, nemorala, nestručnosti, neodgovornosti i kukavičluka redom položile sve nadležne državne institucije, ostavljajući građane Srbije na vetrometini nepravde i bezakonja.

Epilog ove tragedije bile su disciplinske mere Vojnog suda izrečene generalima Živaku i Bandiću, dok su ministri koje g. Vučić ne da izbegli svaki vid krivične i građanske odgovornosti, osim moralne koja će ih zauvek pratiti. Po dobrom starom običaju, nakon junačkog busanja u grudi na vanrednim konferencijama i obećanja da će krivci biti utvrđeni i adekvatno sankcionisani, usledilo je bežanje od sopstvene senke i izbegavanje bilo kakvog razgovora na ovu temu. To nije bilo sve, pa je tačku na ovu nesreću stavila  ironija kakvu samo život može da izrežira: Bratislav Gašić i Ljubiša Diković su okrivili pilota, navodeći da je pilotirao helikopterom u alkoholisanom stanju.

Pokret slobodnih građana još jednom podseća na potrebu utvrđivanja odgovornosti i revizija ne samo ovog postupka, već i svih onih koji su ugrozili vitalne interese Republike Srbije, a iza kojih se kukavički krije vladajuća kamarila. Građanima garantujemo da se nakon ukazane pomoći koju je država dužna da pruži prema odredbama Ustava, sa njima nećemo slikati i upisivati ih kao „sigurne glasove“.

 

PSG Odbor za saobraćaj