Biljani Purešević izabranoj odbornici Pokreta slobodnih građana u Skupštini opštine Smederevska Palanka, dosadašnji predsednik te opštine Nikola Vučen implicitno je pretio otkazom na društvenoj mreži Fejsbuk. Biljana Purešević je više godina zaposlena u Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod“.

Nikola Vučen je u komentaru ispod posta u kom se kritikuje rad gradske vlasti i ukazuje na potencijalnu korupciju Biljani Purešević napisao da će „posle praznika u njenom preduzeću doći do racionalizacije i optimizacije“, što je više nego jasna pretnja otkazom.

Ovo nije prvi put da naša odbornica i članica Glavnog odbora trpi pritiske u ovoj opštini, jer je u toku predizborne kampanje njoj rečeno da neće dobiti unapređenje iz oblasti zaštite na radu, za šta je o trošku Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“, polagala stručni ispit, već je angažovana privatna firma da obavlja tu delatnost.

Pokret slobodnih građana upozorava da neće dozvoliti da se naši članovi maltretiraju ili da im se ukidaju bilo koja, a naročito radna prava, i da će ukoliko se pretnja obistini zaštiti Biljanu Purešević, a protiv odovornih lica podići odgovarajuće prijave.