Panična reakcija ministarke Zorane Mihajlović na štrajk dela taksi udruženja dokaz je da vlast strahuje  od sopstvenih građana i njihovog izlaska na ulice, bez obzira na to ko i šta traži.

Pored toga što strahuje od građana, Vlada se svađa sama sa sobom, o čemu govori izjava resorne ministarke o opravdanosti protesta dok premijerka iznosi potpuno drugačije stavove.

Ministarka Mihjalović najavila je mogućnost ukidanja Uber i Car:go udruženja u nameri da tom izjavom prouzrokuje prekid štrajka,  bez da je prethodno konsultovala pravne propise i bez ikakvog upuštanja u ispitivanje osnovanosti zahteva štrajkača.

Odsustvo reakcije nadležnih orgrana koji su ostali nemi na blokadu jedne od najprometnijih saobraćajnica Beograda, dokaz su straha koju ova vlast ima u pogledu svake mogućnosti pobune, bez obzira na njen legitimitet.

PSG garantuje da će po preuzimanju odgovornosti za upravljanje državom svakome biti omogućeno pravo na štrajk, ali da se  odluke neće donositi na osnovu pritisaka, već na osnovu zakona koji će važiti podjednako za sve i opravdanih potreba građana.