Još jednom je vlast u Republici Srbiji (SNS i SPS) i Novom Sadu (SNS, SPS i LSV) dokazala da niti je u stanju niti namerava da učini bilo šta za građane. Farsa u Skupštini Srbije sa unapred pripremljenim odbijanjem zakona o AP Vojvodini, dobila je konkretan epilog sa ukidanjem opština Petrovaradin i Novi Sad na sednici Skupštine grada Novog Sada.

Autokratija SNS koordinatora nastaviće se u Vojvodini i čitavoj Srbiji, čvrsto držeći sav budžetski novac i političku moć u rukama jednog čoveka i uskog kruga njegovih partijskih poslušnika. Gradska i opštinska veća, kao i lokalne skupštine gradova i opština, ostaće samo igračka u rukama ljudi koji iz senke, sakriveni iza Aleksandra Vučića, u njegovo ime i za njegov račun raspolažu svim javnim resursima.

Pokret slobodnih građana se zalaže, nakon 30 godina neuspelih pokušaja, da se konačno sprovede decentralizacija u našoj zemlji. Autonomija odlučivanja i raspolaganja sredstvima, kao i odgovornost izabranih predstavnika na slobodnim i fer izborima jedini je način da se vlast vrati u ruke građana. U suprotnom nastavićemo da se davimo u smeću na ulicama, pijemo neispravnu vodu, odvaljujemo točkove u rupama na putu, plaćamo astronomske cene grejanja, trošimo sate čekajući neispravan i prenagužvan javni prevoz, dok se farsa nastavlja, a glavni protagonisti udobno bogate.