Pokret slobodnih građana smatra licemernom odluku ministra policije, dr Nebojše Stefanovića, da se otkaže meč ženskih juniorskih selekcija Srbije i Kosova i da je ponižavajuće za republiku Srbiju da kapitulira pred najavama nasilja od strane huliganskih grupa. PSG smatra da se pitanje Kosova može rešavati samo iskrenom politikom i pravim dijalogom, a ne medijskim huškanjem i na tajnim sastancima.

 

Naročito licemerno deluje obrazloženje aktuelnog ministra da se meč otkazuje zbog potencijalnih bezbednosnih rizika i sukoba između naroda i policije, imajući u vidu da upravo vladini tabloidi već danima podižu tenziju i kreiraju atmosferu u kojoj je rat između spskog i albanskog stanovništva gotovo neminovnost.

 

Otkazivanje sportskog događaja i njegovo uzdizanje na nivo teme od nacionalnog značaja predstavljaju pokušaj da se skrene pažnja sa predstojećeg susreta Vučića i Tačija i nastavak neiskrene politike koja ne vodi ka rešenju, već produbljivanju konflikta. PSG je spreman da kad bude preuzeo odgovornost za upravljanje državom jasno i iskreno otvori dijalog koji će biti baziran na činjenicama i koji će biti temelj rešenja problema, a ne njegovog produbljivanja.