„Korupcija izjeda društvo u Srbiji, i osnovna je kičma režima Aleksandra Vučića, koji preko svojih kriminalaca izvlači ogromne količine novca iz države. Takva država nije pouzdana ni građanima Srbije, niti bilo kom međunarodnom partneru.“ rekao je Natan Albahari, član Predsedništva Pokreta slobodnih građana na sastanku sa Gabrijelom Eskobarom, specijalnim izlaslanikom SAD za Zapadni Balkan i Entonijem Godfrijem ambasadorom SAD u Srbiji.

Albahari je dodao da „Pozdravljamo sve napore koje nova administracija SAD čini u borbi protiv korupcije i to što je ovo pitanje identifikovala kao ključni nacionalni i bezbednosni interes.

„Naročito pozdravljamo dešavanja iz decembra prošle godine kada su Zvonko Veselinović i Milan Radojičić identifikovani kao vođe kriminalnog klana i stavljeni pod ekonomske sankcije SAD, a njihova uloga u sistemu SNS je poznata svima u Srbiji.“ zaključio je Natan Albahari.

Gabrijel Eskobar je potvrdio da će SAD ostati posvećeni borbi protiv korupcije na Zapadnom Balkanu i da prepoznaju da je odlazak mladih ljudi sa ovih prostora direktno povezan sa korupcijom, a ne sa međuetničkim problemima.