Pokret slobodnih građana upozorava javnost na nove slučajeve javnog prokazivanja neistomišljenika i njihovo proglašavanje za izdajnike i neprijatelje učinjene putem medijskih i političkih satelita Srpske napredne stranke.  
 
Potpuno je nedopustivo da policija, koja postoji da štiti svoje građane, ne reaguje na poziv Kuće ljudskih prava dok su Zavetnici postavljali plakate sa porukom „Nobelova nagrada za izdaju prema srpskom narodu“ na zgradi u kojoj se nalazi nekoliko organizacija civilnog društva.
Po modelu agresivnog i optužujućeg obraćanja predsednika i funkcionera SNS-a, beskrupuloznom napadu je danas bio izložen i novinar N1 kada su mu dve osobe uz pljuvanje opsovali mater američku i izdajničku. Jednako opasnu poruku šalje i naslovna strana jednog pro-vladinog tabloida koji lidere opozije optužuje  da će pod šifrom „rođendan“ dan posle izbora izazvati krvave sukobe na ulicama. Ovakvi postupci dovode da dodatnog produbljivanja društvenog sukoba koji je upravo i kreiran neodgovornim istupima onih koji obavljaju najodgovornije državne funkcije. 
 
Uskraćivanje pružanja brze i efikasne pomoći targetiranim građanima, šalje se slika da se niko ne može osećati bezbedno u svojoj državi, odnosno da država i njeni organi neće stati u zaštitu svojih građana.   
 
PSG poručuje da je to neprihvatljivo i da ćemo se boriti  da vratimo sigurnost i slobode svim građanima, bez obzira na njihovu političku opredeljenost
 
Odbor za ljudska i manjinska prava i rodnu ravnopravnost PSG-a