Protiv ministara nadležnih za prijavu prebivališta i biračke spiskove – Nebojše Stefanovića iz Srpske napredne stranke i Branka Ružića iz Socijalističke partije Srbije danas je podneta krivična prijava zbog prekrajanja biračkog spiska radi upisivanja lažnih Beograđana za izbore u Beogradu.

Stefanović i Ružić su, sumnja se, omogućili i dozvolili fiktivnu, odnosno lažnu, promenu mesta prebivališta za više desetina hiljada novoupisanih građana Beograda koji ne žive u Beogradu već samo imaju lažno prijavljeno prebivalište i to radi glasanja na izborima zakazanim za 4. 3. 2018. godine. Time su izvršili krivična dela sastavljanje netačnih biračkih spiskova i zloupotreba položaja iz članova 158 i 359 Krivičnog zakonika.

Uz krivičnu prijavu kao dokazi predati su službeni dokumenti zvanično dobijeni od pojedinih gradskih opština u kojima se beleži neobjašnjiv porast, pa pad upisanih birača, kao i izjave ministra Stefanovića koje su u neskladu sa tim dokumentima, a kojima pokušava da prikrije izvršenje krivičnog dela. Nakon tih izjava, policijske stanice u svih 17 beogradskih opština ostale su neme na podnete zahteve za informacijama koliko je birača iz Vojvodine i drugih delova Srbije, očigledno za potrebe izbora, od predsedničkih izbora steklo prebivalište u Beogradu.

Krivičnu prijavu podneli su svi lideri liste „Dragan Đilas – Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju!“.