Pokret slobodnih građana čestita radnicima međunarodni Dan rada i ističe da će, posle smene nedemokratske vlasti, svi kolektivni ugovori koji ograničavaju ili ukidaju prava radnika propisana zakonom biti poništeni po službenoj dužnosti.

Pokret slobodnih građana će graditi državu slobode i pravde u kojoj je čovek u centru pažnje i gde radnike štite snažni sindikati i zakoni koje država sprovodi u praksi, podjednako u javnom i privatnom sektoru. Prava radnika su podjednako važna u tradicionalnim radničkim zanimanjima, kao i u informatičkoj i drugim modernim industrijama čiji mladi kadrovi nemaju uvek dovoljno svesti o tome. Dužnost države je da garantuje fer odnos poslodavaca i zaposlenih, a ne da radnike gurne u neizvesnost i iznajmljuje ih stranim firmama hvaleći se jeftinom radnom snagom.

Pokret posebno čestita praznik i solidariše se sa zaposlenima u službama koje moraju da rade i za državni praznik, ali i onim radnicima koji, iako priroda njihovog posla ne zahteva, zbog teške situacije i borbe za svaki dinar ni tada nisu sa porodicom i prijateljima, već rade u samoposlugama, pekarama, piljarnicama...

 


Izvori:

  • Foto: RAS Srbija