Industrijska proizvodnja u Srbiji u junu ove godine je opala za 6,1 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, a u odnosu na prosek 2018. godine manja je za 2,5 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku. To govori da su silna otvaranja fabrika, kojima se vlast hvali, zapravo samo marketinški potezi"- izjavio je Predrag Jovović poverenik PSG za grad Niš. 
 
"Gde je taj niški "industrijski bum" predsednika Aleksandra Vučića i gradonačelnika Darka Bulatovića?
 
Priče o Nišu kao gradu budućnosti, sa privredom koja počinje da "cveta"sa  novo otvorenim fabrikama za koje Vučić kaže "da oni ni u snovima nisu mogli da ih dovedu u Niš" ne mogu da kompenzuju desetine onih koje već postoje i koje zbog svoje dinamike i potreba proizvode sve manje. 
 
Ali zato se SNS vlast reklamira nikad bolje i nikad više u istoriji sve sa ciljem da manipuliše narodom. 
 
Pad je još veći, pokazuju podaci RZS, ako se poredi jun 2018. sa junom ove godine. U tom slučaju, vidi se da je industrijska proizvodnja početkom leta bila manja za 6,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine"- rekao je Jovović. 
 
"Najveći uticaj na pad industrijske proizvodnje u junu 2019. godine, u odnosu na isti mesec 2018. godine, imale su, kako navodi RZS, proizvodnja derivata nafte, prehrambenih proizvoda, mašina i opreme, kao i proizvodnja pića i štampanje i umnožavanje audio i video zapisa. Problemi sa Fiatom, evropskim kvotama za čelik, kosovskim taksama...
 
Ali zato predsednik Srbije Aleksandar Vučić koristi svaku priliku da podseti na nove fabrike koje su otvorene u Srbiji (početkom godine rekao je da ih je za pet godina otvoreno 180). Postavlja se pitanje, da li fabrike u Srbiji rade samo dok se predstavnici vlasti slikaju na njihovom otvaranju, jer dok se svakih mesec dana otvaraju pogoni stranih kompanija i najavljuju nove strane investicije, industrijska proizvodnja pada već pune dve godine. 
 
"Ono što u Srbiji imamo je najbrži rast proizvodnje obećanja. Po tim obećanjima, Srbija je lider, ne samo u regionu, nego i u Evropi"- zaključio je Jovović.