“Građani koji poštuju mere Kriznog štaba u borbi protiv pandemije dodatno su uznemireni akcijama „grupe huligana“ koja po krovovima zgrada širom Srbije organizuje vlast kao podršku samoj sebi za vreme policijskog časa”- izjavio je poverenik PSG za grad Niš Predrag Jovović.

Kao odgovor na proteste građana koji svake večeri sa terasa prave buku nezadovoljni stanjem u zemlji, aktivisti Srpske napredne stranke imali su svoj performans koji se umalo pretvorio u veliki incident. Prilikom bakljade sa terase stana jednog od funkcionera niške Srpske napredne stranke, na Somborskom bulevaru u Nišu umalo je došlo do požara nakon što su bačene baklje pale na tendu radnje koja se nalazi u prizemlju zgrade.  Pred bakljadu na Somborskom bulevaru, koja se umalo završila požarom, viđeni su funkcioneri Srpske napredne stranke u Nišu, većnik Branislav Kačar i predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević.

Sinoć se Grupa od četrdesetak mladića okupila se u vreme policijskog časa u niškom naselju Palilula, kako bi sa krovova zgrada napravili bakljadu da bi se nakon dolaska policije okupljeni  razišli i nisu uspeli u nameri. Među okupljenima je primećen i predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale.

“Pitam Ministra policije Nebojšu Stefanovića,  šta rade predsednici Gradskih opština sa huliganima? Koliko osoba je zbog toga privedeno, ko su ljudi koji „haraju gradovima“ u vreme policijskog časa? Da li su ove bakljade prijavljene policiji, da li su učesnici imali dozvolu za kretanje u policijskom času I da li je neko kažnjen zbog incidenta? Obaveza policije je da brine o bezbednosti građana i da štiti njihovu imovinu”- rekao je Jovović.