Pokret slobodnih građana upozorava na opasnost od satanizacije političkih protivnika koju vlast svaki dan podiže na novi nivo, od kojih je poslednji neistina da su predsednik Pokreta Saša Janković i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić na sastanku sa visokim američkim diplomatom Hojtom Jiem „tražili finansijsku pomoć“ i zalagali se za "rat sa Rusijom“.

Režim napredne stranke prognao je istinu iz Srbije, baš kao što iz nje svake godine tera desetine hiljada ljudi koji beže od laži, nasilja i beznađa. U zemlji u kojoj istina izumire, svaka nova laž je sve lakša, a život sve teži. Za razliku od režima koji sve više vređa javno mnjenje, Pokret veruje u moć ljudskog rasuđivanja i snagu istine. Oni će, uz osećaj gladi i nepravde, grobarima budućnosti Srbije izreći istorijsku kaznu umesto nezavisnog pravosuđa koje više nemamo.

Ovako opasno skretanje pažnje javnosti sa katastrofalnih rezultata unutrašnje i spoljne politike vratiće se kao bumerang svojim kreatorima, ali će Srbija dugo grcati u ranama koje će period vlasti SNS za sobom ostaviti. Pokret poziva sve odgovorne političke subjekte i sve građane da što pre, već na narednim izborima, stvorimo uslove za početak ozdravljenja Srbije, kako bi što pre počeli normalno da živimo.

Predsednik pokreta Saša Janković tužiće tabloid za ovu, posebno opasnu neistinu. Od dana podnošenja prethodne tužbe proteklo je gotovo godinu dana, ali presuda nije ni na vidiku. Odgovornost za eventualne posledice neistina leži na vlasti, ne na ljudima koji bi joj poverovali i delovali u skladu sa njenim željama.