Pokret slobodnih građana poziva kosovske Srbe da slobodno i bez straha glasaju za Građansku inicijativu “Srbija, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića, bez obzira na sve pritiske iz Vlade Republike Srbije i Srpske napredne stranke.

 

Inicijativa Olivera Ivanovića je autentična, demokratska i građanska politička organizacija koja se u najtežim uslovima i uprkos progonu svog lidera, paljenjima automobila i najtežim pritiscima, bori za svakog čoveka i interese svoje zajednice. Pokret slobodnih građana im pruža svaku podršku.

 

Vladajuća stranka u Srbiji instrumentalizovala je Vladu Srbije, Kancelariju za KiM i sve državne organe da nateraju Srbe sa Kosova da glasaju za tzv. Srpsku listu, za koju svi znaju da je u pitanju odbor SNS za Kosovo. Još jednom, državne institucije Republike Srbije su zloupotrebljene za uskostranačke interese, a građani trpe nasilje da bi glasali za onog koga vlast hoće.

 

PSG ukazuje da je u najmanju ruku licemerno pozivati na jedinstvo Srba na Kosovu, istovremeno deleći srpski narod na podobne i nepodobne, “patriote” i “izdajnike”. Pritiscima, ucenama i nasiljem vlast pokušava da drži pod kontrolom srpski narod koji i bez ovih pojava teško živi na Kosmetu. Umesto da ih oslobodi straha i ohrabri da na miru u svojim sredinama odaberu svoje predstavnike u lokalnim samoupravama, Vlada vrši nezakoniti pritisak na njih.

 

Najteži zadatak kandidata koji nisu iz SNS na lokalnim izborima na Kosovu je da se zaštite od krađe glasova s obzirom da na lokalnim medijima nemaju prostora da kažu nijednu reč o svojim idejama, planovima i programima, a o nacionalmim medijima i da ne govorimo.