Građanski blok 381 je po 14. put postavljao pitanja ispred Predsedništva Srbije koja interesuju sve građane, a na koja vlast  duguje odgovore. Nećemo vam dopustiti da time što ste zauzeli vlast možete nesmetano da kršite zakone i sprovodite samovolju.

Ovog petka postavljali smo pitanja o položaju trudnica i radnika u Srbiji i podsetili da nismo dobili odgovor na pitanje "Ko je ubio Olivera Ivanovića?"


Aleksandre Vučiću, da li si ponosan što tvoja vlast dodatno otežava položaj trudnica u Srbiji i pospešuje belu kugu?

Da li si ponosan na jedini zakon u "novijoj srpskoj istoriji" koji podjednako diskriminiše i najsiromašnije i najbogatije?

Da li se vaša populaciona politika svodi na besmislene slogane i Đurićeve statističke izmišljotine?

Da li si ponosan na svoje prijatelje iz Etihada koji su otpustili 28 trudnica iz Er Srbije ? Da li su to investitori koji će nas uvesti u zlatno doba?

Da li si ponosan što u Srbiji svake godine živi sve manje ljudi?

Da li je i tebi sve ovo smešno kao što je smešno Marku Đuriću? Nama nije, s obzirom da znamo da se i te, kao i svake sledeće godine rodilo 100 srpske dece manje, a ne više kao što je Đurić pokušao da slaže.


Da li si ponosan što ljudi u Srbiji ne mogu da prežive svoj posao?

Da li si ponosan što si Srbiju pretvorio u divlje gradilište za lažne investitore?

Da li je Beograd na vodi privatan posed ili dobro od nacionalnog značaja?

Ko će odgovarati za pogibiju 2 radnika u Beogradu na vodi, radnika u Lučanima, radnika na Novom Beogradu, 2 radnika u Narodnoj biblioteci... ?


I ponavljamo pitanje na koje odgovor čekamo osam meseci: Ko je naložio, a ko izvršio ubistvo Olivera Ivanovića? Da li poznaješ ljude koji su to učinili i da li zbog toga istraga stoji u mestu?,

Na ova pitanja vlast ne sme da odgovori. Odgovore ćemo sigurno dobiti i objaviti građanima odmah po smeni ove štetočinske vlasti.