Korupcija, protekcija, neznanje i nerad u  Ministarstvu rada i celoj državi učinili su od radnika u Srbiji potrošnu robu, kojoj čak ni život nije zaštićen. 

 

Najnovija smrt radnika, ovaj put u Novom Sadu, tragično govori šta biva kada poštovanje propisa zameni poštovanje kulta ličnosti. Ne postoji ništa što Vlada u kojoj je ministar rada Zoran Đorđević, predsednica Ana Brnabić, a gazda i poslodavac Aleksandar Vučić, a ne građani Srbije, može da uradi za bezbednost radnika, jer to niti znaju, niti ih interesuje. 

 

Nedavna izjava Đorđevića da Inspekcija rada nema šta da kaže o pogibiji dva radnika u Vučićevom Beogradu na vodi, jer je o tome sve rekla privatna firma koja ga gradi, najtačnije govori šta radnici mogu očekivati od vlasti SNS.

 

Građanski blok 381 i Pokret slobodnih građana će, kada i ako budu preuzeli odgovornost za funkcionisanje države, osigurati poštovanje i unapređivanje prava radnika, a kroz zakon o lustraciji i druge zakonom već predviđene mehanizme, odgovornost za kršenje prava radnika i drugih ljudskih prava.