Predstavnici 12 opozicionih stranaka i pokreta odlučili su danas da 4. februara zajednički organizuju protest ispred zgrade Radio televizije Srbije zbog kontinuiranog kršenja zakona i blokade opozicije na javnom servisu. Takođe je dogovorena saradnja opozicije na kontroli izbora, radi zaštite izborne volje građana.

 

Na protestu ispred RTS-a zahtevaće se da taj i drugi mediji poštuju zakon i standarde struke i obezbede ravnomernu zastupljenost političkih aktera. Biće zatražena i smena direktora i urednika informativnog programa zbog višegodišnjeg nezakonitog, politički pristrasnog rada. Opozicija će formirati odbor za organizaciju protesta ispred RTS-a, kao i radnu grupu za saradnju u kontroli izbora.

  

Dogovor su napravili, azbučnim redom, predstavnici Demokratske stranke, pokreta Dosta je bilo, Levice Srbije, Narodne stranke, Nove stranke, Pokreta slobodnih građana, Pokreta za preokret, Pokreta protiv diktature, Socijaldemokratske stranke, Srpskog pokreta Dveri, udruženja Šta radite bre i stranke Zajedno za Srbiju.