Diktatura u Srbiji iz puzajuće prelazi u otvorenu fazu. Bes predsednice Vlade, Ane Brnabić, zbog toga što se istraživački mediji bave imovinom političara nije nikakvo iznenađenje niti greška, već tačno odslikava odnos vlasti u Srbiji prema javnom interesu, slobodi i pravima građana. To se može rešiti samo smenom vlasti, nikako lažnim reformama ili novim zakonima.

Srbija sve brže nazaduje u svim oblastima od kojih zavisi kvalitet života i ostvarivanje prava građana. Predstavnici vlasti više se i ne libe da otvoreno iskažu prezir prema preostalim mrvicama slobode medija, propisima o socijalnoj sigurnosti, pravima radnika, vladavini prava. Na mesnim izborima u Kruševcu vladajuća stranka upisala je sebi pobedu sa 98,5% glasova, rezultat koga se klone i jednopartijski sistemi. Demokratske institucije su potpuno obesmišljene.

Pokret slobodnih građana ponavlja da se rešenje mora tražiti u što bržoj smeni ove vlasti, saradnjom svih demokratskih snaga uz momentalni prekid učešća u obesmišljavanju institucija, lažnim reformskim procesima i dijalozima. Tek posle pobede i lustracije moći će se ponovo graditi normalan život i demokratija.

 


Izvori:

  • Ilustracija: Corax