Pokret slobodnih građana smatra da poniženjima koja vladajuća partija svakodnevno priređuje građanima Srbije nema kraja. Stalni udari na osnovna građanska prava manifestuju se i u položaju radnika preduzeća “Ratko Mitrović – Niskogradnja”, koji asfaltiraju glavne beogradske saobraćajnice po najvećim vrućinama za naknadu od 5.000 dinara, dok vlast i “slobodni mediji” o tome ćute.

Poboljšanje životnog standarda na koje nas svaki dan podsećaju “objektivni i nepristrasni mediji” najbolje su na svojoj koži osetili upravo radnici preduzeća “Ratko Mitrović – Niskogradnja”, koji su dva meseca posle obustave radova na rekonstrukciji trga Slavija i Ruzveltove ulice u Beogradu, zbog neisplaćenih zarada i neoverenih zdravstvenih knjižica, primorani da ponovo učine isto.

Državne institucije, koje nemaju vremena da se pozabave činjenicom da je radnicima ovog preduzeća isplaćeno 15 odsto februarske plate tek u septembru, opet su ostavile na cedilu ljude koji očekuju da od sopstvenog rada hrane svoje porodice.

Pokret slobodnih građana se nada da će urednici Vučićevih medija konačno početi objektivno da prikazuju “ekonomske podvige naprednjačke vlasti” umesto što organizuju rijaliti programe različitih formata. Zatvaranje najprometnijih saobraćajnica u glavnom gradu učinjeno je isključivo sa ciljem da do njihovog otvaranja  dođe neposredno pred gradske izbore. To što će građani Beograda biti prinuđeni da plaćaju nastalu štetu, poput radnika primoranih da rade bez plate, ili pak provode sate zarobljeni u saobraćajnim gužvama, ovu vlast očigledno ne zanima.

PSG ukazuje da na Vučićev “predizborni rijaliti šou”, koji je odavno započeo u Beogradu, mora biti stavljena tačka na predstojećim izborima.