Kada smo pomislili da je gradska vlast u Beogradu iscrpela sve mogućnosti koje joj stoje na raspolaganju da šokira i iznervira građane Beograda, dogodio se tenk. Pravi, pravcati tenk dopremljen je na renovirani plato ispred severne tribine stadiona “Rajko Mitić “.

Neko će reći - to je akcija vatrenih navijača Crvene zvezde, međutim oni nemaju obavezu da razmišljaju racionalno, to je navijačka grupa koja bodri svoj tim i traga za najrazličitijim načinima koji će probuditi energiju i strast kod navijača, smatrajući da na taj način pomažu svom klubu. Odgovornost je na onima koji su bez pogovora dali dozvolu za instaliranje tenka ispred jednog sportskog objekta.

Unositi simboliku teškog naoružanja i ratnih stradanja iz devedesetih, a naročito Vukovara kako su javili neki mediji, nadomak sportskih objekata i u okvire sportskih događaja je svojevrstan zločin prema mladim ljudima koji samo žele da prisustvuju takmičenju u sportu koji vole i doprinesu uspehu kluba koji podržavaju. Da ne govorimo o samim učesnicima u sportskoj priredbi koji će istrčati na teren sa željom da na sportski način nadigraju svoje suparnike.

Teško je nabrojati sve besmislene ideje i projekte sadašnje gradske vlasti u Beogradu. Oni iz dana u dan dokazuju da ne razumeju ovaj grad, da ne osećaju prave impulse grada, oni jednostavno ne vole Beograd. Kap je odavno prelila čašu, vreme je da im građani Beograda I definitivno kažu - GOTOVO JE.

Pokret slobodnih građana poziva lažnog gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića da podnese ostavku na svoju funkciju jer ne radi posao za koji je izabran.

Pokret slobodnih građana poziva istinskog gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da podnese ostavku na svoju funkciju zbog katastrofe u funkcionisanju grada  koju je izazvao.

Nećemo prestajati da ponavljamo ove zahteve do njihovog konačnog ispunjenja.

                                                                                                 

Povereništvo PSG Beograd