Stefan Simić, koordinator omladine PSG komentarisao je za dnevni list Danas posetu Aleksandra Vučića, predsednika Republike Srbije Novom Pazaru. Odgovor je objavljen u tekstu Sagovornici Danasa - Zvaničnici se predstavljaju kao spasioci.
 


Prema mišljenju Stefana Simića, koordinatora Omladine Pokreta slobodnih građana, Vučićeve prekjučerašnje aktivnosti u Novom Pazaru su školski primer funkcionerske kampanje.

– Još jednom se pokazalo da predsednik ne mari ni za šta drugo osim za svoj rejting. Sramota je što i u ovakvim okolnostima koristi priliku da vodi kampanju, a naravno da ne propušta priliku i da napadne opoziciju. Poziva ih na ozbiljnost, a podsetiću građane da je on prvi pristupio neozbiljno na čuvenoj konferenciji za štampu kada su se slatko smejali korona virusu i govorili kako je to najsmešniji virus u istoriji. Odjednom se setio da najavi izgradnju kliničnog centra u Novom Pazaru, ističe naš sagovornik.

Simić konstatuje da je „umesto priča bajki bolje da predsednik objasni šta se dešava sa masovnim testiranjem koje je kao pravi „stručnjak“ najavio“.

„Srbija je među zemljama koje najmanje testiraju građane na novi virus iako su iz Svetske zdravstvene organizacije tražili da države što masovnije testiraju građane. Naravno, za kraj moram da naglasim da je predsedniku mesto u samoizolaciji, pošto je bio u poseti Mađarskoj. Očigledno za njega i njegovu svitu zakoni ne važe, poručuje on.

Podsetimo, predsednik Srbije i SNS prekjuče je posetio bolnicu u Novom Pazaru da bi lično uručio poklonjenu medicinsku opremu za borbu protiv korone.

Dočekali su ga lokalni zvaničnici, sa događaja su izveštavale brojne novinarske ekipe. Sem Vučića, medijima se obratio i Rasim Ljajić, ministar u Vladi, kao i gradonačelnik Novog Pazara.