Petar Miletić, član Predsedništva Pokreta slobodnih građana komentarisao je ulazak Srpske liste u Kosovsku vladu i njihovu tvrdnju da jesu u vladi, ali nisu u koaliciji niti na vlasti za dnevni list Danas. 

 

Petar Miletić, član Predsedništva Pokreta slobodnih građana i bivši potpredsednik kosovskog parlamenta, konstatuje za Danas da "će se ovaj slučaj izučavati na fakultetima - učestvujete u vladi za koju niste glasali".

Dakle, poenta je u budžetima ministarstva, a ne u politici. Nemaju koalicioni sporazum, ne znamo za šta će se Srpska lista zalagati u novoj vladi, u koju su ušli nakon samo jednog sastanka sa mandatarom, ukazuje on. 

Upitan kako komentariše poruke kosovskog premijera da će tužiti Srbiju za genocid i tvrdnje zvaničnog Beograda Kurti "priziva rat" najavom obaveznog vojnog roka na Kosovu, Mileti navodi da "poruke Aljbina Kurtija nisu iznenađenje jer je to njegova predizborna politika - šta će od toga uspeti da ostvari kao premijer vrlo je upitno, ali, krenuo je agresivno i ambiciozno". 

Ako Kurti svojom retorikom priziva rat, kako kažu zvaničnici iz Beograda, najbolje je da Srpska lista ne učestvuje u toj vladi sa dva ministra. To bi bila ubedljivija poruka od prostog naklapanja po medijima, smatra Petar Miletić.