Pavle Grbović, član Predsedništva Pokreta slobodnih građana, rekao je za Danas da činjenica da su izborni uslovi ostali nepromenjeni, što znači loši, ne menja suštinu da je svaka odluka u ovom trenutku preuranjena, što u konačnom ishodu znači i loša.

– Niti treba prerano otkrivati sve karte koje ćemo koristiti u borbi protiv aktuelnog režima, niti je dobro da zbunjujemo građane različitim izjavama, što može dovesti do toga da javnost bude iznenađena ili razočarana određenim postupcima opozicije, kao u slučaju dijaloga na Fakultetu političkih nauka. Vlast je ta koja je rekla da je sve u najboljem redu i da ništa neće da menjaju – obrazlaže Grbović.

Prema njegovom viđenju, samim tim što je uzela učešće u dijalogu, vlast je priznala da stvari ne funkcionišu onako kako su ih oni predstavljali i da problemi u suštini postoje. Generalno je potrebno da u okviru opozicije razmotrimo sve aspekte i usaglasimo strategiju i u slučaju izlaska na izbore i u slučaju bojkota, sa što manjim učešćem javnosti, dodaje on.